Praat mee over de toekomst van uw dorp!

Het rapport Demmers over de bestuurlijke toekomst van Nuenen – en in het verlengde daarvan ook die van Son en Breugel – heeft veel aandacht gekregen. Er wordt veel gezegd en geschreven, maar waar gaat het nu precies over en vooral: wat vindt u ervan? Op woensdag 28 september krijgt u het woord. Dan organiseert Dorpsbelang in De Zwaan een informatie- en gespreksavond over de toekomst van Son en Breugel, over úw toekomst.

Dat wij en onze omliggende gemeenten elkaar nodig hebben, daarover is iedereen het wel eens. Gemeenten krijgen steeds meer taken op hun bord die te groot zijn voor één alleen en die niet ophouden bij de gemeentegrenzen. Samenwerken is nodig en gebeurt ook op heel veel terreinen. Wat gaat er goed en wat zou er anders en beter kunnen?

Is een fusie met Nuenen nodig en wenselijk? Wat gaat dat voor u betekenen, nu en op langere termijn? Gaat u straks meer belasting betalen, moet u uw paspoort voortaan in Nuenen afhalen? En wat betekent dat voor onze scholen, onze woningen, onze verenigingen, onze bedrijven, ons milieu, onze zorg, onze mensen, voor u? En nog een stapje verder, als we taken overdragen aan Eindhoven: welke taken zijn dat dan en hebben wij daar dan nog iets over te zeggen?

Als lokale partij vindt Dorpsbelang het belangrijk te weten wat u ervan vindt, zodat wij uw mening kunnen meenemen in het vervolg van het proces. Daarom gaan wij op 28 september graag met u in gesprek. Vindt u het allemaal wel prima of juist helemaal niet? Welke zaken zou u in ieder geval willen bewaren, wat er verder ook gebeurt? Misschien heeft u wel andere ideeën om de slagkracht van gemeenten te vergroten? Wij horen het graag!

Hoe ziet de avond eruit? Wethouder Robert Visser zal in een korte inleiding de achtergrond schetsen en u meenemen in het vervolgproces. Daarna gaan we aan de hand van een aantal onderwerpen met elkaar in gesprek. De avond in De Zwaan begint om 20.00 uur. We hopen op een grote opkomst, want het gaat tenslotte om onze en úw toekomst. U bent dan ook hartelijk welkom!

Elly Brocken, Dorpsbelang Son en Breugel