Jan Frans Brouwers

De beste ideeën zitten nu eenmaal bij de inwoners. Het is belangrijk om daar goed naar te luisteren. De inwoners zijn als het ware de klanten van de gemeente en daar moet de gemeente goed voor zorgen en niet andersom! Zij zitten bijvoorbeeld met vragen over veiligheid, mobiliteit, eenzaamheid, duurzaamheid en digitalisering. Daarom heb ik 2 burgerinitiatieven opgezet te weten de energie coöperatie SonEnergie en SonenBreugelVerbindt. Met als resultaten: Automaatje, WhatsApp buurtalarmgroepen, buurtpleinen, cursussen voor digitalisering en sinds kort ben ik afkoppel/watercoach om de inwoners te adviseren om regenwater van het riool af te koppelen.

Maar ik heb ook geleerd dat het huishoudboekje moet kloppen, zowel thuis als ook bij de Gemeente. Er kan alleen maar uitgegeven worden wat er is, en niet meer. En zomaar belastingen verhogen is niet altijd de oplossing.

Om de inwoners zo goed mogelijk te vertegenwoordigen zit ik als fractievoorzitter van 50PLUS in de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Mijn naam is: Jan Frans Brouwers